Maison

Armatuur inbouwen

Stap 1: Voorbereiding

Als u een LEDsky-armatuur gekocht heeft ter vervanging van uw huidige exemplaren, hoeft u niet veel aandacht te besteden aan de voorbereiding.

Bent u van plan om een geheel nieuw verlaagd plafond te maken, moet u wel rekening houden met enkele zaken. Zorg er bv. voor dat de bekabeling al is aangelegd en het stucwerk klaar is. Het installeren van een inbouwarmatuur is de laatste stap in het hele proces.

armatuur inbouwenStap 2: Benodigdheden

U hebt nodig:
1. Een (accu)boormachine
2. Zevengatenzaag
3. Inbouwarmaturen

Op de afbeelding ziet u ook een fitting, waarmee u de lampen aansluit op het elektriciteitsnetwerk. Zoals we vermeldden in stap 1, is het noodzakelijk dat u ze al hebt aangesloten voordat u de armaturen gaat inbouwen. De LEDsky-armaturen worden standaard geleverd met een MR16-fitting, maar u kan uiteraard ook een bv. een GU10-fitting gebruiken uit het gamma op LEDsky.be.

Stap 3: Gaten boren

Het maken van boorgaten zou in een eerdere fase van het klusproject al gebeurd kunnen zijn, maar we leggen hier nog even de basis uit.

Teken duidelijk de plaats af waar de boorgaten moeten komen. Op LEDsky.be staat bij elk armatuur de grootte van het boorgat onder voorbehoud vermeld. Meet het voor u gaat boren voor de zekerheid nog eens na. We raden aan om het boorgat drie à vier mm groter te maken omdat de bevestigingsveren iets uitsteken. Het is niet erg dat het gat iets groter is danarmatuur inbouwen de binnenmaat want de spot wordt goed op zijn plaats gehouden door het veersysteem.

Stap 4: Armatuur plaatsen

Knijp de veren samen en duw de spot door het gat. Wanneer u de veren loslaat, zet de inbouwspot zich meteen vast. Eenvoudig toch?

Stap 5: LED-spot installeren

armatuur inbouwen veerDe inbouwarmaturen hebben een stopveertje dat ervoor zorgt dat de spot niet naar beneden valt. Dat veertje moet u er uithalen vooraleer u de spot plaatst. Dankzij uw goede voorbereiding kan u de spot gemakkelijk nemen en in de fitting steken. Beweeg de spot soepel en duw het veertje terug in het armatuur.

U bent klaar!

Handleiding in .pdf: Armatuur inbouwen