Maison

Voordelen LED verlichting bedrijven

Meer en meer bedrijven en openbare instellingen schakelen over op LED verlichting.

Ze besparen tot -90% op hun elektriciteitsfacturen en kunnen de onderhoudskosten van de verlichting sterk terugschroeven.

Bovendien genieten ze van alle andere voordelen LED verlichting!

1. Energiezuinig

Met LED verlichting kunt u veel geld besparen. LED’s hebben de hoogste lichtopbrengst voor de energie die ze verbruiken. In vergelijking met een gloeilamp of halogeenlamp verbruikt een LED lamp tot -90% minder energie.

2. Duurzaam en geringe onderhoudskosten

LED verlichting heeft een veel langere levensduur dan traditionele verlichting. LED heeft gemiddeld 30.000 tot 50.000 branduren (30x langer dan gloeilampen en 25x langer dan halogeenverlichting). Dat betekent een aanzienlijke verlaging van de onderhoudskosten.

3. Snelle reactietijd

LED lampen hebben geen “opwarmtijd”, ze werken meteen op volle lichtsterkte. Overschakelen op LED verlichting in opslagplaatsen, in combinatie met bewegingsdetectoren, maakt de besparing nóg interessanter.

4. Schokbestendig

LED lampjes zijn haast onbreekbaar en zeer schokbestendig. Ze kunnen ook beter tegen koude en trillingen. Omwille van deze redenen wordt LED verlichting succesvol toegepast in industriële omgevingen.

5. Geringe stralingswarmte

LED verlichting geeft nauwelijks warmte af. Hierdoor is het een zeer brandveilige oplossing. U kan bovendien extra besparen op de kosten van de airconditioning.

6. Geen schadelijke straling (UV, IR)

LED verlichting geeft geen verkleurende ultraviolette of ongezonde infrarode straling af. Lichtgevende diodes zijn zeer geschikt in de voedings- en textielindustrie en in musea omdat ze geen verkleuring veroorzaken.

7. Terugverdientijd

Kwalitatieve LED verlichting is duurder dan andere verlichting. De terugverdientijd is echter zeer interessant. De lange levensduur in combinatie met het lage energieverbruik zorgt gemiddeld voor een payback-periode tussen 1 en 3 jaar, soms zelfs nog korter voor bedrijven.

8. Subsidies

De overheid steunt energiebesparende initiatieven. Als u wilt besparen door te investeren in LED verlichting kunt u bij de overheid terecht voor subsidies.

9. Eindeloze toepassingen

De toepassingen zijn oneindig: kies met dezelfde lamp verschillende kleuren, eenvoudig in te bouwen, LED’s zijn klein en compact, stuur de verlichting aan met elektronica, etc.

10. Geen schadelijke stoffen

Al onze LED’s zijn gemaakt volgens de RoHS-richtlijn en bevatten geen stoffen als zwavel, fluorescerend poeder, kwikdampen en andere gevaarlijke metalen zoals dat bij spaarlampen en tl-lampen wel het geval is. De LED lampen zijn volledig recycleerbaar.

11. Rustgevend voor de ogen

LED flikkert niet en het is rustgevend voor mensen die daar gevoelig aan zijn. Helder licht zorgt voor een veiligere en productievere werkomgeving.

12. Verminderde CO2-uitstoot

Een lager verbruikt impliceert ook een daling in CO2-uitstoot. Beperk de milieu-impact van uw onderneming en draag uw steentje bij tot een duurzamere wereld.