Maison

Relighting, relamping en newlighting?

Relamping

Relamping is de eenvoudigste manier om uw verlichtingsinstallatie te vernieuwen. Enkel de lampen worden één op één vervangen door een zuiniger exemplaar in LED. De armaturen blijven behouden en u kan enkel een lamp kiezen met dezelfde fitting.

+ Snel
+ Geen ingrijpende werken
+ Eenvoudig besparen
+ premies en subsidies

Gebonden aan armatuur en fitting

Relighting

BRelightingij relighting worden de lampen én de armaturen vervangen. Zo kan voor elke situatie de ideale combinatie armatuur/lamp gekozen worden om nog meer te besparen. De kunst van relighting is om de balans te vinden tussen comfort en besparingen, rekening houdend met de gelimiteerde vrijheden.

+ Nog zuiniger dankzij nieuwere technologie
+ Meer keuzemogelijkheden (qua design en lichtopbrengst)
+ Meer lichtcomfort

+ Premies en subsidies

Arbeidsintensiever
Gebonden aan bestaande lichtpunten

Newlighting

Bij nieuwbouwprojecten spreken we van newlighting: het lichtplan wordt uitgetekend op een wit blad. De opstelling van de armaturen is volledig vrij en u hoeft geen rekening te houden met lichtpunten, stopcontacten en hindernissen.

+ Absolute keuzevrijheid (qua opstelling, design en lichtopbrengst)
+ Grootste besparingen (daglichtsturing, bewegingssensor,…)
+ Hogere premies

Terugverdientijd iets langer