Maison

LED strips in camionette: doe het zelf

LED strips maken de laadruimte in jouw camionette perfect zichtbaar. Dat is een must voor professionals die ’s winters vroeg beginnen of laat stoppen. Ze winnen er tijd mee, want ze nemen hun gereedschap en tools zonder in het donker te tasten.

LED verlichting is de beste oplossing om het interieur van een bedrijfswagen te verlichten. LED is veel zuiniger dan TL en je kunt de bestelwagen voor langere tijd open laten staan en het licht laten branden.

Je kunt bovendien zelf zonder veel moeite LED strips installeren, zodat je geen firma voor bedrijfswageninrichten hoeft in te schakelen.

Wat heb ik nodig voor LED strips in mijn camionette?

We hebben een uitgebreide koophulp voor LED strips die je kunt gebruiken om de meest geschikte strip voor jouw bestelwagen te vinden.

Enkele tips
  • De kleurtemperatuur (wit of warmwit) kies je volgens eigen smaak, ze worden beiden gebruikt in bestelwagens
  • Voor de lichtsterkte raden we 60 LED/m aan voor lagere plafonds. De 120 LED/m is de beste keuze voor hoge camionettes waarin je kunt rechtstaan.
  • LED strips werken op 12V DC of 24V DC, houd daar rekening mee als je weet op welke stroombron je ze wilt aansluiten. Om van 230V naar 12V DC te gaan gebruik je een transformator.
  • Koppel je de strips aan de autobatterij? Dan raden we een stabilisator aan die eventuele schadelijke opstartpieken van de batterij neutraliseert.
  • Steek de LED strips in een profiel voor extra bescherming én de strips blijven daarin beter kleven dan rechtstreeks op het plafond.
Voorbeeld van LED strips 60LED/m warmwit in bestelwagen