Maison

LED strip profiel: niet met IP65 of IP68

In LED strip profiel mag je enkel een niet-waterdichte LED strip steken.

De waterdichte LED strips in IP65 en IP68 hebben een beschermende laag die warmte tegenhoudt. Een IP65-68 strip zal opwarmen als je hem in een profiel plaatst. En zoals je misschien al weet: warmte is nefast voor de levensduur van LED’s. Langzaamaan zal de strip gedeeltelijk uitvallen en inwendig verbranden.

Het ideale scenario: een niet-waterdichte LED strip in een profiel binnenshuis

Binnenshuis kan je perfect een LED strip in een profiel gebruiken om te genieten van een optimale levensduur én een strakke afwerking.

Een LEDstrip profiel is een must als je een strip in het gezichtsveld plaatst. Met een cover kan bijvoorbeeld het licht mooi verspreid worden zonder te verblinden. De profielen zijn esthetisch strak waardoor ze uitermate geschikt zijn voor architectonische toepassingen.

Mag ik een profiel buiten gebruiken?

Een LED strip profiel kan buiten gebruikt worden. Je steekt er een niet-waterdichte LED strip in en de uiteinden van het profiel maak je waterdicht.

Opgelet: dat is op eigen risico. De garantie op de profielen en de LED strip vervalt hiermee.

Profielenfabrikanten kunnen geen certificaat van waterdichtheid krijgen voor hun profielen, omdat de eindkapjes niet waterdicht zijn. De profielen zelf worden gemaakt van geanodiseerd aluminium en zijn roestbestendig.