Maison

LED strip op batterij

Een LED strip op batterij aansluiten maakt je LED strip ‘mobiel’ en dat opent de deur voor extra creatieve mogelijkheden. Denk maar aan: carnavaloutfits, vrijstaande reclameborden, verlichte receptietafeltjes, licht voor (luxe) kampeertripjes enzovoort!

Je hebt maar 3 dingen nodig voor een LED strip op batterij: een LED strip, een batterij en een female connector.

De LED strip batterij

Zorg dat je LED strip batterij dezelfde spanning (12V) heeft als de LED strip. Het vermogen van de batterij beïnvloedt het aantal uren dat je een bepaalde strip zal kunnen verlichten.

Stel: je hebt een batterij van 82W die je wilt gebruiken om een LED strip van 30LED/m te voeden. De strip verbruikt 2,4W per meter en in deze configuratie zal je meer dan 11h licht hebben. Berekening: 82W delen door 7,2W (3m x 2,4W/m)

De batterij in ons gamma is oplaadbaar en heeft een handige aan/uit-knop.

De female LED strip connector

Een female connector is een tussenstukje dat de LED strip batterij verbindt met de LED strip. Het zet de ronde uitgang van de batterij om in een +/- ingang waarin je het rode en zwarte draadje van de LED strip steekt.

De LED strip

De lichtsterkte van de LED strip wordt bepaald door de grootte van de LED en het aantal LED’s per meter. Krachtige en talrijke LED’s verbruiken meer. Er is geen beperking wat betreft kleur en je kunt zowel een eenkleurige als een RGB LED strip op een batterij aansluiten.

Voor een RGB LED strip heb je nog een RGB controller nodig en valt de female connector weg. De batterij kan je rechtstreeks verbinden met een RGB controller.

Op www.ledsky.be vind je alles voor een LED strip op batterij