Maison

Premies voor LED verlichting in kmo’s

Kmo’s krijgen financiële steun als ze overschakelen op LED verlichting. In 2015 zijn er drie steunmaatregelen die u kunt combineren.

Ecologiepremie Plus

Financiële steun van het Agentschap Ondernemen (Vlaamse Overheid) voor geïntegreerde lichtregelsystemen die kunnen uitgeschakeld of gedimd worden. Denk bijvoorbeeld aan LED verlichting met daglicht- of tijdregeling.

REG-premie relighting

De Vlaamse distributienetbeheerders worden door de Vlaamse overheid verplicht om rationeel energiegebruik (REG) te bevorderen. Bedrijven krijgen een premie van maximum 20.000 euro als ze kiezen om de verlichtingsinstallatie te vernieuwen door LED (‘relighting’).

Meer informatie over de REG-premie voor relighting

Verhoogde investeringsaftrek

Kmo’s kunnen ook hun belastbare winst verminderen met een verhoogde investeringsaftrek voor energiebesparende investeringen. De aftrek geldt wanneer u de bestaande verlichting vervangt of wanneer u meet- en regelsystemen laat plaatsen.

Meer informatie over de verhoogde investeringsaftrek

 

Subsidiedatabank

Zoek alle maatregelen in de subsidiedatabank

Hebt u vragen over LED verlichting in uw kmo? Of over de premies voor LED verlichting? Contacteer ons.