Maison

RGBW LED strip met RGB én Warmwit

Een RGB + Warmwit LED strips laat je kiezen tussen de veelkleurigheid van RGB en het sfeerscheppende warmwit. In het jargon wordt deze een RGBW LED strip genoemd.

Een standaard RGB LED strip kan geen warmwit vormen, enkel wit. Maar vaak willen mensen de keuzevrijheid hebben om de ene keer een kleur en de andere keer een gezellig warmwit tevoorschijn te toveren. LED strip producenten hebben daarvoor de RGBW LED strip in het leven geroepen.

Een RGBW LED strip is eigenlijk een LED strip die samengesteld is uit RGB LED’s en warmwitte LED’s. De twee verschillende LED’s worden afwisselend gemonteerd. Zo is een 60LED/m RGBW LED strip een 30LED/m RGB en 30LED/m warmwitte LED strip.

Bij LEDsky vind je de “LED strip 60LED/m (12V), RGB + Warmwit” ook in waterdichte versie IP65 en IP68.

RGBW LED strip accessoires

RGBW LED strips hebben één kanaal meer dan de RGB LED strips. Het warmwit wordt afzonderlijk aangestuurd door de RGBW LED strip controller. Naast de “R”-“G”-“B” ingangen komt er een “W” bij.

Zoals bij elke veelkleurige LED strip is er bij een RGBW LED strip ook een RGBW controller vereist. Je kiest bijvoorbeeld een touch controller voor één LED strip. Of als je meerdere RGBW LED strips wil bedienen bedienen zijn er de universele en 4-zones controllers.

Voor langere installaties in serie is er de RGBW signaalversterker.

Heb je nog vragen over RGBW LED strips? Contacteer ons.