Maison

LEDSky nieuwe partner en aandeelhouder van KV Oostende

Niet alleen de eerste zege van het seizoen was goed nieuws voor KV Oostende op de openingsspeeldag. Bij de kick-off in de Versluys Arena raakte ook bekend dat KVO nog een nieuwe partner en aandeelhouder mag verwelkomen aan zee. Nico Daminet treedt met LEDSky toe tot het kransje van belangrijke sponsors en versterkt zo ook de structuur van KV Oostende. “Ik heb altijd al iets willen doen in het voetbal en aangezien mijn hart klopt voor KVO, is dit een bijna vanzelfsprekende stap,” aldus de Algemeen Directeur van LEDSky.

LEDSky is een nog jong bedrijf dat particulieren en bedrijven de switch helpt te maken naar zuinige LED-verlichting. “We hebben een webshop waar iedereen LED lampen, spots, strips en accessoires kan kopen. Bedrijven begeleiden we in het ganse (re)lighting traject,” introduceert Nico Daminet zijn nieuw bedrijf. “Dankzij de digitalisering zal licht bijdragen aan een beter leven. Dynamische aansturing, datacaptatie via lichtpunten, geconnecteerde lampen, etc. zijn maar enkele voorbeelden van wat ons te wachten staat. LEDSky zal hier actief bij betrokken zijn.”

Het bedrijf is gevestigd in Edingen, maar algemeen directeur Nico Daminet heeft een band met Oostende. Hij woont weliswaar in Geraardsbergen, maar is ook kind aan huis hier aan zee. Bijna elk weekend komt hij met zijn gezin van de Koningin der Badsteden genieten. Op die manier leerde hij al jaren geleden KVO kennen. Ook via topondernemer Bart Versluys van de Versluys Groep én via voorzitter Peter Callant, raakte de financieel expert beter vertrouwd met KV Oostende. “ Vóór LEDSky was ik al langer actief in de financiële wereld van overnames van bedrijven, waarbij stevige deals moeten worden afgesloten. Zo kom je in een boeiende wereld van ondernemers terecht en leer je interessante mensen kennen, zoals Bart Versluys en Peter Callant. Toen zij zich achter de overname van KVO hebben geschaard, voelde ik er ook al veel voor om me te engageren in deze club. Zelf speelde ik ook altijd voetbal en het is een wereld die me enorm boeit. Nu vond ik dat de tijd daar was om me ook effectief te verbinden met deze club,” zo vertelt Daminet.

Met LEDSky stapt hij nu in een partnership met KVO en Daminet zelf neemt ook een aantal procent aandelen van voorzitter Callant over. Op deze manier wordt de lokale verankering van KV Oostende, met enkele interessanter ondernemingen, nog versterkt. Ook Diaz, Vanver en Bouwgroep Versluys legden eerder al mee de basis voor een nieuw en autonoom KV Oostende.

Patrick Orlans, algemeen directeur van KV Oostende, heeft altijd geloofd in een perfecte overgang na het vorige voorzitterschap. “Met mensen zoals Nico erbij, hebben we nog meer financiële expertise in huis om onze cruiseliner een behouden koers te laten varen. Bovendien kent hij ook iets van voetbal en weet hij waarover hij praat. Daardoor zitten we nu nog iets steviger qua structuur. Bovendien kiest LEDSky met KVO een ideale partner om deze nieuwe brand te lanceren. Welkom dus Nico! Welkom LEDSky.”