Maison

LEDSky en Horeca Vlaanderen voor een energievriendelijke horeca

LEDSky en Horeca Vlaanderen slaan de handen in elkaar om hotels, restaurants en cafés over te schakelen naar LED-verlichting. De leden van Horeca Vlaanderen genieten van kortingen tot -60% op LED-verlichting.

Matthias De Caluwé (Horeca Vlaanderen) en Nico Daminet (LEDSky)

De beroepsfederatie roept met de actie “Energievriendelijke horeca” op om met enkele quick wins de energiekosten te doen dalen. Energie is immers één van de grootste kosten voor elke horeca-ondernemer.

“Energie maakte de voorbije jaren een steeds groter deel uit van de maandelijkse kosten van de horecaondernemer, die niet altijd de tijd heeft om aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen. Daarom alvast de ‘quick wins’ waarmee de ondernemer met een lage investeringskost op korte termijn kan besparen op zijn of haar energiefactuur”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.

Quick wins in de horeca:

  • LED-verlichting: vervang je oude gloei- en halogeenlampen
  • Lichtsensoren: verlicht enkel wanneer dat echt nodig is
  • Schakelklokken: kies zelf wanneer welke toestellen werken en wanneer de verlichting brandt
  • Buisisolatie: isoleer leidingen
  • Radiatorfolie: voorkom onnodige warmtestraling achter radiatoren

Voor de LED-verlichting, lichtsensoren en schakelklokken werkt Horeca Vlaanderen samen met LEDSky. Alle leden (en niet-leden) van Horeca Vlaanderen kunnen tegen zéér gunstige voorwaarden verlichting en accessoires aanschaffen in een gespecialiseerde webshop. LEDSky biedt als enige in België deze “Groepsvoordeel“-samenwerkingsvorm rond LED-verlichting aan voor bedrijven.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD): “Als men kleine energiebesparende ingrepen kan uitvoeren op grote schaal, in een hele sector tegelijk, is de impact veel groter.”

 

20180712-NIEUWS-30 from AVS on Vimeo.

Nico Daminet (LEDSky) met Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD)

 

Meer persberichten