Maison

Reflector: levend schilderij in Oostende

Op vrijdag 29 juni werd een groots tableau de mer vivant in Oostende gecreëerd. Onder de noemer Reflector werd door Atelier Bildraum op het strand een levend kunstwerk gemaakt met het strand, de zon en de zee als decor. LEDSky steunde met veel plezier dit initiatief.

Kunstenaars Steve Salembier en Charlotte Bouckaert van Atelier Bildraum ‘schilderden’ met o.a. zeilbootjes, reflecterende schermen, gigantische ballen en gekleurde rookpluimen. Het schouwspel ontvouwde zich geleidelijk en meer dan 300 plaatselijke deelnemers droegen hun steentje bij. Madensuyu zorgde voor treffende livemuziek.

Reflector maakte deel uit van Waterfront, waarbij langs de Belgische kust bootjes te water werden gelaten om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Waterfront wou de aandacht vestigen op de toekomst, de hoop en verzoening.

Een tableau vivant is per definitie een momentopname, die nooit op dezelfde manier zal terugkomen of ervaren worden. Maar om toch iets van de unieke sfeer mee te geven, kan je hieronder de foto’s en de live-uitzending van Canvas herbekijken.

Steve Salembier over zijn inspiratie: schilder William Turner, architectencollectief Superstudio en land art

Om de sfeer opnieuw op te roepen kan je de soundtrack van Madensuyu opzetten: